De Lening Makelaar

Bereken uw lening

Netto salaris:

Netto salaris partner:

Huur / hypotheek:

Ja Nee
U kunt maximaal lenen:

Leningen

Het afsluiten van een lening doet u niet dagelijks. Derhalve is het van groot belang dat u zich goed oriënteert. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Geld lenen bij die ene bank of toch die andere? Leningen vergelijken voordat u geld gaat lenen is verstandig. Zodoende brengt u de verschillen tussen de diverse leenvormen en leenvoorwaarden in kaart om vervolgens een doordachte en juiste keuze te kunnen maken.

Diverse leenvormen

Op het gebied van consumptieve kredieten zijn er een aantal financieringsvormen waar u uit kunt kiezen;

Doorlopend krediet
Een doorlopend krediet is een lening waar u tussentijds geld kunt opnemen en boetevrij kunt aflossen. Op een doorlopend krediet is een variabele rente van kracht.

Persoonlijke lening
Een persoonlijke lening is een lening waarbij de rente vaststaat, u geen heropnames kunt uitvoeren en waarbij extra aflossen vaak gepaard gaat met een boete.

Aflossingsvrij krediet
Het aflossingsvrij krediet is in feite ook een vorm van doorlopend krediet, echter bij het aflossingsvrij krediet betaalt u maandelijks alleen rente, en u kunt naar eigen inzicht inlossingen doen.

WOZ-krediet
Het WOZ-krediet is een lening voor huiseigenaren of eigen woning bezitters, met als kenmerk een extra lage rente korting. Een WOZ krediet is zowel aflossingsvrij als met contractuele aflosverplichting af te sluiten.

Plus Krediet
Het Plus Krediet is een krediet speciaal ontwikkeld voor mensen die tussen hun 60 en 65 levensjaar een doorlopend krediet willen afsluiten. Bij het Plus Krediet kan er namelijk worden opgenomen tot het 65e levensjaar. Het Plus Krediet dient uiterlijk met het 74e levensjaar te zijn afgelost.

Verantwoord lenen

Het aangaan van een kredietovereenkomst is helaas niet zonder risico. Er kunnen dingen gebeuren die de betaalbaarheid van de lening in gevaar kunnen brengen. U kunt onverhoopt overlijden, werkloos en/of arbeidsongeschikt raken. Deze gebeurtenissen hebben in meeste gevallen financiële consequenties voor u of uw nabestaanden. Desgewenst kunt u hiervoor een verzekering afsluiten. Alvorens u gaat lenen is het raadzaam in kaart te brengen of dergelijke verzekeringen in uw situatie noodzakelijk zijn. Beschikt u over onvoldoende financiële kennis en wenst u hulp hierbij? De Leningmakelaar biedt u de mogelijkheid om u te laten adviseren door middel van een adviesgesprek.

Persoonlijke Lening () Rente% Kosten Maandtermijn Looptijd mnd
Doorlopend Krediet () Rente% Kosten Maandtermijn Looptijd mnd
Geen voorkeur